חקלאים בעוטף חוששים להישאר ללא פיצויים

מהנזקים לאדמה בעקבות המלחמה

חקלאים בעלי שטחים שנמצאים על סף הגבול של 7 הקילומטרים מגבול רצועת עזה ,המאפשר קבלת פיצוי ממנהלת תקומה, חוששים שלא יקבלו פיצויים, או שפיצויים עבורם יובילו לקיזוז מהאחרים | יו"ר ועדת המעקב למנהלת תקומה, ח"כ אלון שוסטר: "המדינה צריכה להקים מערך דומה גם עבור חקלאי הצפון"

חשש בקרב חקלאי העוטף: מושבים וקיבוצים הצמודים לגבול שלפיו נקבע מתווה הפיצויים ימצאו את עצמם מחוץ למערך הפיצויים, אך במידה ויכללו – התקציב שיקבלו ייגרע מהתקציבים של שאר היישובים.

הדברים עלו מפי הנהגת הנגב המערבי וההנהגה החקלאית היום (שלישי) בוועדת המעקב אחר יישום תכנית תקומה לשיקום הנגב המערבי בכנסת. לטענתם, אופן יישום התכנית, שהפיצויים שלה מוגבלים אך ורק ליישובים עד 7 ק"מ מגבול הרצועה, פוגע בעוד עשרות יישובים חקלאיים שרק חלק מהשטח החקלאי שלהם נמצא בגבולות המתווה או ממוקם צמוד אליו.

יישובים הסמוכים לגבול הפיצוי כרגע ללא מענה

לדברי מזכ"ל תנועת המושבים, עמית יפרח, תכנית הפיצויים שצפויה לאשר המדינה בשבועות הקרובים, תקטע את המרחב החקלאי כאשר תפצה את רק את חקלאי היישובים שבמרחק 0-7 ק"מ מהגבול, ותשאיר חקלאים שמעבדים את השטחים שלהם סמוך לקו הפיצוי ללא מענה. "לא יכול להיות שהחקלאים הללו לא יקבלו את התמיכה של מנהלת תקומה, הם בסך הכל 200-400 מטרים מעבר ל-0-7 ק״מ", אמר יפרח בוועדה. לדבריו, במידה והמדינה לא תקדם התייחסות בעניין, תנועת המושבים בוחנת בימים אלו פנייה לבג"צ בנושא.