חייבים לדעת: הטיפים לשמירה על טריותם של הפירות והירקות
האם שמתם לב כמה פירות וירקות אתם זורקים? כיצד משמרים כל פרי וירק במקרר? כך מאחסנים בצורה נכונה את התוצרת החקלאית ועל הדרך חוסכים כסף
באחת הפגישות שלנו עם אחד השפים המובילים בישראל, הוא סיפר לנו כי בישראל נהוג לקנות כמויות גדולות של ירקות. על פניו זו תופעה מבורכת. ירקות בריאים וטובים לנו.
להבדיל מאירופה, שם קונים ירקות בכמויות קטנות כל יום או כל יומיים, בארץ קונים הרבה, ולפני שכל הירקות נגמרים קונים ירקות נוספים."ואז חותכים לסלט את הירקות הרעננים פחות, ולא נהנים מהירקות הטריים יותר", סיכם השף והוסיף: "לחלופין מעדיפים לחתוך לסלט את הירקות הטריים ואחרי יומיים צריכים לזרוק את הירקות הפחות רעננים, שלא נאכלו והרקיבו". מוכר לכם?
לפני כשנה וחצי פרסם משרד החקלאות את הנתונים הבאים: כמחצית מכמות הפירות והירקות בישראל מושלכת לפח בתהליכי הייצור, המיון, האחסון, השיווק והצריכה. מנתוני הביטוח הלאומי מהשנים האחרונות עולה כי משפחה ישראלית ממוצעת משליכה לאשפה כ־4,200 שקלים בשנה על מזון שלא נצרך, עובדה בעלת השפעה רבה על יוקר המחיה.
סקרים שנערכו בשנים האחרונות על ידי ארגונים בינלאומיים הצביעו על כך שכשליש עד מחצית מכמות המזון המיוצר בעולם אובד בתהליך הייצור ולאורך שרשרת האספקה והצריכה - ואינו משמש למאכל אדם.
פירות וירקות