התמיכה הישירה לחקלאות תוקצבה בכ-200 מיליון שקל בלבד

בעוד שהוסכם על תמיכה ישירה של כ-760 מיליון שקל, תוקצבו כ-200 מיליון בלבד. שר החקלאות דיכטר: בתמיכה לחקלאים ההצהרה היא מעניינת - הביצוע כושל, אני מאמין שנוכל להגיע להסכמה עם האוצר עוד היום. החקלאים: היבואנים קונים יותר בזול מהחקלאי ולא הורידו את המחיר לצרכן

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, התכנסה היום לדיון מיוחד לבחינת מצב החקלאות בישראל והתכניות ליבוא פירות וירקות. במהלך הדיון התברר כי בעוד שהחקלאים דרשו תמיכה ישירה בסך מיליארד שקל, והאוצר הסכים לתמיכה ישירה של כ-760 מיליון שקל, בינתיים תוקצבו כ-200 מיליון שקל בלבד, בהתאם להתקדמות ביישום הרפורמה.

היו"ר ביטן הודיע כי יכנס את הוועדה לדיון המשך נרחב כבר בשבוע הבא. היו"ר ביטן הוסיף כי מדובר בישיבה ראשונה שבה הוועדה לומדת את הנושא, ותסייע לשר ולמשרד החקלאות בעניין בין היתר בשל ההשפעה שיש לכך על יוקר המחיה, וכן בגלל שהחקלאות חשובה למדינה.

בפתח הישבה אמר שר החקלאות אבי דיכטר: ''ב-20 השנים האחרונות אוכלוסיית ישראל גדלה ב-50% והתוצר החקלאי לא עלה בפלפל צפונה או מלפפון דרומה. לצערי במשך שנים החקלאות חטפה מכה לא פשוטה, בעיקר בהצהרות אבל גם במעשים. ממש למזלנו המשלה הקודמת לא הצליחה לממש תכנית לחקלאות שהייתה עלולה להיות מכה, לא רוצה לומר מכת מוות, אבל מכה אנושה לחקלאות בדמות מבט אופטימי לייבוא ומבט פסימי לייצור בארץ", אמר השר. בהתייחס לרפורמה אמר השר דיכטר: "ההורדה של המכסים הייתה זריזה ומדויקת, בעוד שבתמיכה לחקלאים ההצעה היא מעניינת והביצוע הוא כושל".

"חקלאים שהרפורמה גדעה את הענף שלהם לא פונים לקבל תמיכה ישירה'' הוסיף דיכטר. ''כשאתה רואה חקלאי שזכאי ולא פונה, מסתבר שהסכום שהאוצר מוכן לתת בגין הורדת מכסים הוא מגוחך, שהחקלאי לא מוכן לבוא לבקש. הוועדה, המשרד והממשלה רואים הזדמנות, יחד עם החקלאים, להגדיל את התוצרת ולפרוץ את תקרת שני מיליון הטון. את ההזדמנות הזו אני לא מתכוון להחמיץ וגם לא הממשלה". סגן השר ח"כ משה אבוטבול, הוסיף כי המשרד לא יוותר על אף אחד שצריך את העזרה שלו.

אבי-דיכטר

אבי-דיכטר
צילום-רז-גרנות