התכנית הלאומית לביטחון מזון:

​משרד החקלאות וביטחון המזון מציג את התכנית הלאומית לביטחון מזון

התכנית הוצגה במסגרת כנס של משרד החקלאות וביטחון המזון,שכלל את כלל השותפים לכתיבתה; משרד הבריאות, הכלכלה, הגנת הסביבה, המל"ל ורח"ל.

התקציב המוערך לתכנית הוא בין 2.5 ל-5 מיליארד ש"ח

משרד החקלאות וביטחון המזון, בשיתוף משרד הבריאות, הכלכלה, הגנת הסביבה, המל"ל ורח"ל, הציג היום (יום ב', 12.05) את התכנית הלאומית לביטחון מזון 2050. בכנס השתתפו שר החקלאות וביטחון המזון, אבי דיכטר, מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא, תת אלוף איציק בר, סגן ראש המל"ל למדיניות ביטחונית וראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס.

מטרת התכנית הלאומית לביטחון המזון עד לשנת 2050, עם יעדי ביניים לשנת 2030 ו-2040,  להבטיח אספקה סדירה של מזון בריא, מגוון ובר-השגה לכלל האוכלוסייה בישראל, תוך קידום חקלאות ותעשיית מזון מקומיות וביסוס מערכות מזון מקיימות המותאמות לאתגרי האקלים. עקרונות התכנית המתגבשת כוללים תכנון אסטרטגי ארוך-טווח, שיתוף פעולה בין-משרדי ושילוב כלל בעלי העניין, לצד קידום צעדים אופרטיביים ליצירת השפעה משמעותית לאורך שרשרת מערכת המזון. התכנית מבוססת על ארבעה עוגנים אסטרטגיים: ראשית, תזונה בריאה ומקיימת. להכווין את המשק לתזונה היומית המומלצת, המביאה תועלות בריאותיות, חברתיות, סביבתיות וכלכליות. שנית, מדפים מלאים. למנוע מחסור ולדאוג לאספקה רציפה, סדירה ויציבה של מזון. עוגן שלישי, יכולת ייצור וייבוא. להבטיח מדפים מלאים, אנחנו צריכים לדאוג ליכולת ייצור חקלאי ותעשייתי מקומי רחב, מגוון ועמיד, בשילוב יכולת ייבוא משלים. ועוגן רביעי, שימור והמשכיות לטווח הארוך. להבטיח תזונה בריאה, מדפים מלאים ויכולת ייצור היום, וגם מחר ובעוד 25 שנים. התקציב המוערך לתכנית הוא בין 2.5 ל-5 מיליארד ₪, בהתאם לצרכים התקציביים של המשרדים השונים ליישום של כל רכיבי התכנית.

 

לתכנית המלאה ראה קובץ מצורף למטה