העגבניות הישראליות חזרו לשוק, אבל המחירים לצרכן נותרו גבוהים
אחרי שפל היסטורי בייצור, החקלאות הישראלית מספקת מחדש את מלוא הצריכה המקומית
בעוד המחיר הסיטונאי צנח ל-3 שקלים לק"ג, המחירים ברשתות נותרים גבוהים – עד 12.90 לק"ג | מאיר יפרח, יו"ר ענף הירקות במועצת הצמחים: "המדפים מלאים בתוצרת ישראלית"
לאחר תקופה של מחסור חריף, הייצור המקומי של עגבניות התאושש במלואו, ושוב יש שפע של תוצרת ישראלית בשווקים. "חזרנו לגדל עגבניות בכל הכוח", אומר ל'דבר' מאיר יפרח, יו"ר ענף הירקות במועצת הצמחים. ירידת המחירים הסיטונאיים מצביעה על הצפה בשוק: בעוד שבתחילת ינואר 2025 עמד המחיר הסיטונאי הממוצע על 6.35 שקלים לק"ג, השבוע הוא צנח ל-3 שקלים בלבד – מחיר הפסד לחקלאים. מדובר במחיר הסיטונאי הנמוך ביותר מאז מרץ 2021, אז עמד על 3.03 שקלים לק"ג.
לדברי יפרח, "בחודש האחרון שווקו בישראל 20,000 טון עגבניות, לעומת צריכה חודשית ממוצעת של 17,000 טון. אנחנו מייצרים עגבניות בעודף והמחירים בריצפה". הוא מסביר כי הירידה במחיר נובעת ממזג האוויר הנוח לגידול, זמינות גבוהה של עובדים והתמיכה שקיבלו החקלאים ממשרד החקלאות: "הקיץ התארך והעגבניות אוהבות את זה. העובדים זמינים בהתאם למדיניות משרד החקלאות. משרד החקלאות עודד חקלאים לגדל עגבניות בעקבות הפסקת הייבוא, החקלאים קיבלו תמיכה, בנו בתי רשת וחממות ושתלו הרבה עגבניות".
