המשבר בחקלאות
הפיצויים למגדלים בעקבות נזקי מזג האוויר - 410 מיליון ש"ח
השנה האחרונה התאפיינה בריבוי מקרי קיצון, שגרמו לנזקים גדולים תוך זמן קצר | בחורף הברד והגשמים העזים פגעו בפירות ובירקות | ענפים אחרים ספגו נזקים כבדים עקב החום הכבד במהלך הקיץ | "זה צריך להדליק את כל הנורות האדומות של מקבלי ההחלטות", אומר מנכ"ל קנט שמוליק תורג'מן, "ביטחון המזון הטרי הוא לא דבר מובן מאליו"
שנת תשפ"ד הייתה אחת השנים הקשות והמאתגרות ביותר לחקלאות הישראלית. השנה שהחלה באסון ה-7 באוקטובר, המשיכה בירידה תלולה במספר הידיים העובדות ובפגיעות בשטחי הגידול כתוצאה מירי בדרום ובצפון ושטחי חקלאות שהגישה אליהם עדיין אסורה. תנאי מזג האוויר השנה היו גם הם מהקשים והמאתגרים ביותר לגידול חקלאי. בדומה לשנים האחרונות, התאפיינה תשפ"ד בריבוי מקרי קיצון שגרמו לנזקים גדולים תוך זמן קצר.
הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות (קנט) פיצתה במהלך השנה האחרונה את חקלאי ישראל בכ-410 מיליון שקלים על מפגעי מזג האוויר לגידולים השונים. לפי נתוני קנ"ט מדובר בגידול של כ-5% ביחס לשנת תשפ"ג. סכום זה כולל רק את הנזקים שנגרמו לגידולים כתוצאה ממזג האוויר, ללא חישוב הנזקים שנגרמו כתוצאה מהמלחמה. "השנה האחרונה חייבת להדליק את כל הנורות האדומות של מקבלי ההחלטות", מסר שמוליק תורג'מן, מנכ"ל קנט. "ביטחון המזון הטרי הוא לא דבר מובן מאליו".