המבצע להצלת הקרקע החקלאית בישראל, "איכות הסביבה"
משרד החקלאות מתריע מפני אובדן הקרקע הפורייה לגידול מזון בישראל, ומקדם פרויקט לאומי של חקלאות משמרת. השיטה: מינימום עיבוד, והפריה של הקרקע
בעקבות נזקי ההתחממות הגלובלית ובשל העיבוד האינטנסיבי של הקרקע לצורך האכלת בני האדם בעולם, כמות הקרקע החקלאית על פני כדור הארץ הולכת ופוחתת.
על פי הערכות הקהילה המדעית בעולם, קצב היווצרות קרקע פורייה היכולה לשמש לגידול מזון הוא איטי פי 100 מקצב אובדנה על ידי סחף. על פי מחקרים מדעיים וגורמים רשמיים בארגון המזון והחקלאות העולמי של האו"ם, עד כה אבדו כשליש מהאדמות הפוריות ברחבי העולם.
בישראל ישנם שטחים שבהם אבדו 20 ס"מ מהקרקע ב־50 שנות פעילות חקלאית אינטנסיבית, אך כעת משרד החקלאות מקדם את אחד הפתרונות שכבר מיושמים בחלק מהשדות בישראל - שיטת החקלאות המשמרת. פרקטיקת החקלאות המשמרת נבחרה על ידי ארגון המזון והחקלאות העולמי של האו"ם כגישה מובילה להתמודדות עם הדאגה לביטחון המזון בעידן משבר האקלים.
אדמה יבשה