היעד: לאפשר לחקלאים להמשיך ולספק את ביטחון המזון של מדינת ישראל
עצמאות כחול-לבן תלויה בחקלאות כחול-לבן. לכן המשוואה פשוטה: ככל שהחקלאים יזכו לגיבוי רב יותר ולסיוע בהשקעות תקציביות מרשויות המדינה - כך יוכלו לייצר מזון איכותי יותר, בכמויות גדולות יותר ובמחיר סביר יותר
מייסדי הציונות כבר עמדו על כך שעצמאותה של מדינת ישראל כוללת רכיבים רבים. הרכיב הצבאי-ביטחוני, הוא כמובן הארי שבהם – ועל כן את יכולתנו להגן על עצמנו באמצעים צבאיים, ואת הנכונות לשלם מחירים כבדים עבור עצמאותנו, אנו מציינים יום אחד לפני חגיגות יום העצמאות, לבל יינתק מזיכרוננו הקשר המובהק. עם זאת, אנו ממעטים לציין רכיבים אחרים של עצמאותנו, אשר גם אותם יש להזכיר מעת לעת כדי שנצליח ליישם ולעדכן את חזון "האבות המייסדים" של מדינת ישראל.
ברוח חג העצמאות, עלינו לשוב ולהזכיר כי עצמאותנו כוללת בין היתר את יכולתה של מדינת ישראל לקיים את עצמה מבחינה חומרית, באמצעים שלנו, על אדמתנו שלנו. האמת צריכה להיאמר: בעידן בו אנו חיים, לא כל השפע החומרי שרואה הישראלי על מדפי הסופרמרקט מיוצר כאן. אחוז ניכר ממוצרי הצריכה והמזון הנמכרים בארץ מיוצרים במדינות אחרות ומגיעים אלינו בדרך הים, האוויר או היבשה.
בין מסורת ומורשת
גם אם לא את הכול אנו מייצרים כאן אצלנו, הרי שעצם השאיפה לייצר חלק ארי מהמזון שממנו ניזונים אזרחי ישראל, מהווה מצפן ערכי למקבלי ההחלטות במדינת ישראל - מצפן שראוי שינחה גם את הממשלות הבאות. לאחר 2,000 שנות גלות וחיים על אדמתם של אחרים, החזרה לקיום של חברה יהודית בארץ ישראל - שהיא יצרנית לא רק במרכיביה הרוחניים אלא גם במרכביה החומריים - היא ההיבט הכלכלי של עצמאות ישראל. זהו גם חידוש מסורת עתיקת שנים של חקלאות וייצור מזון, ששורשיה בספר דברים ובשבעת המינים המפורסמים של ארץ ישראל.
שר החקלאות מר אלון שוסטר
צילום: שלומי אמסלם לעמ