החקלאות מתקיימת דווקא בעונת החורף
בערבה התיכונה, עיקר החקלאות מתקיימת דווקא בעונת החורף, בה רוב מדינות העולם שרויות בקור, ואין להן יכולת לגדל ירקות.
חקלאי הערבה יצרו יתרון, מהחיסרון של האקלים המדברי, מגדלים ירקות מובחרים בחממות, ומנצלים את אורך שעות האור והטמפרטורות הגבוהות, לייצור תוצרת חקלאית טרייה בחורף. בשני סופי שבוע במרץ 9-11, 16-18 יערך פסטיבל הקולינרי "מהחממה לצלחת" בערבה התיכונה- סיורים בחממות, קטיף עצמי, סדנאות בישול, ארוחות שף ועוד.
חממות אבטיחים
צילום פרדי נפתל