ההסתדרות מתנגדת לרפורמה במשק החלב מבית היוצר של פורום קהלת

תגרום לאלפי פיטורים

בנוסף טוענת ההסתדרות כי הרפורמה במשק החלב תביא לפגיעה בביטחון המזון במדינת ישראל, ולהעלאת מחירים

על רקע מחאות החקלאים, הרפורמה הניאו-ליברלית במשק חלב תישאר בחוק ההסדרים ותידון בוועדה למיזמים ציבוריים, כך קבעה ועדת הכנסת ביום שלישי, ברוב של שמונה חברי כנסת לעומת שבעה מתנגדים. בראש הוועדה למיזמים ציבוריים עומד ח"כ אוהד טל (הציונות הדתית), ממפלגתו של שר האוצר ומוביל הרפורמה בצלאל סמוטריץ'.

יצוין שהרפורמה בחקלאות של השר סמוטריץ' שנכנסה לתוקף ביולי 2022 נוסחה על ידי פורום קהלת הניאו-ליברלי קיצוני. היא בנויה על כמה עמודי תווך מרכזיים: הקלה על יבוא פירות וירקות, הסרת מכסים על מגוון מוצרים, שינוי תקנות היבוא המגבילות תוצרת חקלאית, ביטול ופירוק ארגוני החקלאים שאחראים על התכנון ו"הגברת התחרות בשוק על תוצרת חקלאית".

אך ההסתדרות טוענת כי הרפורמה במשק החלב תביא לפגיעה בביטחון המזון במדינת ישראל, להעלאת מחירים לצרכנים, ולהרס של עוגן תעסוקתי משמעותי בפריפריה. לדבריה, היא עלולה להוביל לסגירת רפתות ולצמצום הייצור המקומי – ובכך להגדיל את התלות בייבוא ממדינות אחרות.

"קידום המהלך ללא בחינה מקצועית מעמיקה עלול להביא לפגיעה רחבה ברפתנים ובחקלאים, בצרכנים וביישובי הפריפריה", כתב בנייר עמדה מנכ"ל האגף לאיגוד מקצועי וסמנכ"ל כלכלה ומדיניות בהסתדרות, אדם בלומנברג, והוסיף כי ניסיון בינלאומי מלמד שדה-רגולציה בענפי חלב במדינות שאינן יצואניות גרמה לצמצום משמעותי בייצור המקומי ולתלות גוברת בייבוא.