גדיד תמרי ה'ברהי' הצהובים, החל במטעי עין גב על שפת הכינרת, במזג אוויר חם במיוחד השנה.
זן ה'ברהי' מהווה כיום את עיקר הגידול בענף התמרים בעין גב, כאשר במטע הקיבוץ מעל ל-900 עצים מהזן.
תמרי ה'ברהי' נגדדים באופן סלקטיבי כשהאשכולות בעלי התמרים המפותחים מורדים מהעצים. כלומר העבודה כוללת בדיקת כל אשכול ואשכול תמרים על עצי התמר, המזוהים כל כך עם אזור הכינרת.
התמרים נארזים בבית האריזה של הקיבוץ ומשווקים ישירות לשוק המקומי תחת המותג "קדמת כנרת".
לזן זה מיוחסות סגולות בריאותיות וישנם חברי קיבוץ הצורכים אותו נגד צרבות.
תמר 'ברהי' במקורו מעיראק, שם נחשב לאחד מהתמרים האהובים והנפוצים ביותר ונאכל כשהוא בשלב הבשלות הבינונית ועדיין קצת קשה ופריך, עם מתיקות עדינה וקראנצ'י, מוגש לשולחן לצד תה שחור חם ומריר. יש הנוהגים לטבול תמר מזן זה בחלב, או להוסיף אותו למאפים מסורתיים, בזכות הטעם המרענן והחמצמץ-מתקתק שלו. זן "ברהי' אינו מצריך תהליכי שימור ובעין גב ממליצים להקפיאו, ולהגישו לאחר הפשרה רך וטעים.
