בפירות האלו יש הרבה סוכר, אבל גם המון יתרונות בריאותיים

קיץ בפתח: בפירות האלו יש הרבה סוכר, אבל גם המון יתרונות בריאותיים

רבים אינם צורכים את כמות הפירות המומלצת ביום מכיוון שהמתיקות הגבוהה שבהם נחשבת "מזיקה" • כתוצאה מכך, בריאותם עלולה להיפגע • הנה כמה מהם שכדאי לשלב בתפריט

רק 12% מכלל הציבור הבוגר בארה"ב צואך את הכמות המומלצת של פירות ביום. כך על פי נתונים של המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן, סוכנות מטעם הממשל האמריקני שנועדה לשמור על בריאות הציבור. כמות זו עומדת על 1.5 כוסות ביום לנשים ושני כוסות לגברים – נתון נמוך מאוד שיש לו סיבה. הציבור נמנע מאכילת פירות שנתפסים כמזון "רע" בשל כמות הסוכר הגבוהה שבהם,  למרות שיש בהם גם סיבים תזונתיים, ויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים שטובים לבריאות שלנו.

לפי דברים ששיתפה הדיאטנית קייטי האדלי במגזין האוכל EatingWell, ישנם פירות שיש בהם יתרונות בריאותיים רבים, כאלה שיכולים לסייע במניעת או בניהול של תסמונת המטבולית, שהיא צבר של גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם. "אחד החומרים המזינים הטובים ביותר שיש בפירות הוא סיבים תזונתיים, שמסייעים למערכת המטבולית שלנו, אבל רק 5% מהאמריקנים מגיעים לכמות היומית המומלצת. "יש בהם גם שלל ויטמינים ומינרלים חשובים, שיכולים לסייע ללב ולכלי הדם".