בדרך לקריאה ראשונה או לצו? כך תדעו מהיכן הירקות והפירות

ועדת הכלכלה אישרה לקריאה ראשונה: רשתות השיווק יסמנו את ארץ הייצור של תוצרת חקלאית 

הוועדה מיזגה שלוש הצעות חוק של ח”כ בן ברק, ח”כ רון בן משה, ח”כ אזולאי ושורה של חברי כנסת | לא ברור עד כמה הצעד של ועדת הכלכלה יהיה אפקטיבי ערב הבחירות אבל אולי הלחץ על שרת החקלאות ישפיע לחתימה על צו בנושא

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח”כ מיכאל ביטון, אישרה היום לקריאה ראשונה שלוש הצעות חוק שנועדו לחייב סימון תוצרת חקלאית שאינה ארוזה. מדובר בשתי הצעות לתקן את חוק הגנת הצרכן ולאפשר סימון של תוצרת חקלאית שאינה ארוזה, האחת של ח”כ ינון אזולאי וח”כ משה ארבל, השנייה של ח”כ רם בן ברק, ח”כ נירה שפק, ח”כ רם שפע וח”כ אופיר סופר, שמוזגו עם הצעה שלישית של ח”כ יעל רון בן משה, לתקן את החוק לפיקוח על ייצור הצמח ושיווקו, במטרה דומה לחייב סימון ארץ הייצור של צמחים שנמכרים בתפזורת.

היו”ר ביטון פתח ואמר כי מדובר בהצעות שמשרתות את הצרכן ומאפשרות לו לבחור בתוצרת החקלאית הישראלית האיכותית. ח”כ בן ברק ביקש להזכיר כי הגיש את ההצעה הזו בכנסת הקודמת, לפני למעלה משנתיים, ואז הבטיח לו שר הכלכלה דאז, עמיר פרץ, כי תוך 3 חודשים תובא הצעה ממשלתית. “עברו 3 חודשים וכבר לא הייתה ממשלה”, אמר בן ברק. הוא הוסיף כי כל אדם שלובש חליפה או קונה אוטו יודע איפה הם יוצרו, אבל תוצרת חקלאית, שיש משמעות לארץ הייצור בשל הפיקוח על איכותה, הצרכן לא יודע איפה יוצרה. בן ברק אף דחה את הטענות כאילו הצעת החוק תעלה את יוקר המחייה.

ח”כ נירה שפק אמרה כי מסמנים היום את ההרכב התזונתי של מוצרים, את מרכיביהם, מסמנים גם האם אזהרות בריאותיות, וצריך לאפשר לצרכנים גם לדעת איפה יוצרה התוצרת החקלאית שהם קונים. ח”כ ינון אזולאי אמר כי מדובר בערבות הדדית לטובת הציבור, החקלאים והפריפריה.

מנהל תחום רשתות המזון באיגוד לשכות המסחר, נמרוד הגלילי, אמר כי אין יריבות בין הרשתות לחקלאים אלא שותפות, וציין כי 95% מהתוצרת שנמכרת בארץ מיוצרת בישראל. עם זאת, הוא ציין כי החקיקה תטיל עלויות על הרשתות, כדי לייצר את ההפרדה במחסנים ועל המדפים. ח”כ יעל רון בן משה התפרצה לדברי הגלילי ואמרה: “שיסביר מה זו השותפות הזו, שבה החקלאי מקבל שקלים בודדים ואת הרווח לוקחת רשת השיווק”.

אגסים