איך קרה שהירקות שאנחנו אוכלים היום הרבה פחות בריאים מהירקות של פעם?
האוכלוסייה בישראל סובלת מעודף משקל ומהשמנה
ומצד שני - מחוסר במרכיבים תזונתיים חיוניים כמו ויטמינים ומינרלים. איך כל זה קשור לחקלאות בארץ, למה איכות המזון שלנו הולכת ומידרדרת ומה אפשר לעשות כדי לשמור על הבריאות וגם על הסביבה (רמז: לאו דווקא לעבור לתזונה צמחונית). ד"ר דלית דרימן בדקה את מצב הקרקע וחזרה עם ממצאים מדאיגים
האם העגבנייה או המלפפון שאנחנו אוכלים כיום זהים לירקות שאכלו בעולם לפני 70 שנה? במחקר אמריקאי שהשווה את הרכבם של 43 סוגי ירקות ופירות בשנת 1999 לעומת 1950, נמצאה ירידה במרכיבים מזינים כמו חלבון, ברזל, סידן וויטמינים שונים. מה השתנה בשנים הללו? אחד הגורמים החשובים הוא הירידה באיכות האדמה. כמעט 99 אחוז מצריכת הקלוריות בעולם מקורה באדמה. הירקות והפירות שאנחנו אוכלים זקוקים לאדמה, ובעלי החיים שאנחנו אוכלים ניזונים אף הם מצמחים.
האדמה חשובה ביותר לבריאותנו אך שיטות החקלאות המודרניות הורסות אותה במהירות. כמחצית משטח האדמה המשמשת לחקלאות בעולם סובלת מדלדול הקרקע בדרגה בינונית עד קשה. הדבר משפיע על כל אוכלוסיית העולם, ועבור 1.4 מיליארד אנשים - החיים באזורים חקלאיים עניים - הדבר משפיע ישירות על יכולתם להתקיים ולחיות.