איזה טעם יש לתמר מקראי בן 2,000?

חוקרים במכון הערבה טעמו תמרים מעץ שנבט מזרע קדום שהתגלה במערות קומראן.

"הוא אדום ובעל טעם שמזכיר דבש", אמרה אחת החוקרות

עץ תמר שאותו החוקרים מכנים "חנה", שנבט מזרע קדום שהתגלה במערות קומראן ומתוארך למאות 1-2 לספירה, הניב כעת פירות ראשונים. אנשיי מכון הערבה ללימודי הסביבה, היו הראשונים מזה 2,000 שנה, לקטוף ולטעום את פרי התמר המקראי.

אז איזה טעם יש לתמר הקדום? "זה תמר גדול, הוא לא רזה כמו תמר המג'הול", אמרה ד"ר איליין סולווי, מנהלת המרכז לחקלאות בת קיימא במכון הערבה שבקיבוץ קטורה, "הוא אדום ובעל טעם שמזכיר דבש. התמר הוא חצי יבש, ואני חושבת שהתמרים הרכים כיום יותר מתאימים לימינו, עם מקרר. זה דווקא תמר טעים. אכלתי שניים. אולי בשנה הבאה הם יהיו יותר טובים".

גדיד התמרים הוא שיאו של מחקר בן עשרות שנים, להחייאת זנים קדומים של עצי תמר, המנוהל על-ידי ד"ר סולווי. "קיבלנו 111 תמרים מאשכול אחד. שלחנו את התמרים לצרפת, שווייץ ולמקומות נוספים שבהם יוכלו לעשות עבודות מחקר".

ב"ניו יורק טיימס" פורסם היום על אודות ההצלחה בערבה. "בימים אלה של שינוי אקלים, זיהום והכחדת מינים בכמויות מבהילות, להחזיר משהו חזרה לחיים אחרי שהיה רדום זה דבר כל כך סמלי", אמרה ד"ר סלון ל"ניו יורק טיימס".

הגדיד

הגדיד
צילום : מרקוס שונהלוץ