אגס נולד

מתוק, בעל מרקם מיוחד, ומחזיק במקרר שנה תמימה • תכירו את "עדן", האגס הישראלי החדש שיימכר בקיץ אחרי שנים של פיתוח

ישראל מושקוביץ

אגס ישראלי חדש נולד, ובקיץ הקרוב תוכלו לטעום אותו: שמו "עדן", והחקלאי שיצר אותו הוא ספי בן־דור מהמושבה יסוד המעלה שבגליל העליון.

מדובר בהכלאה בין אגס אסייתי (ה"נאשי") לבין האגס האירופי. מכירתו תתחיל בקיץ ברשת שופרסל.

בן־דור (60), שכבר 40 שנה עוסק במחקר ובפיתוח פירות באמצעות הכלאות וסלקציה, פיתח את האגס החדש במטעי המחקר של יסוד המעלה. "כשהרגשתי שיש לי ביד את המוצר המושלם הצגתי אותו בתערוכות בעולם".

על הפיתוח החדש מספר בן־דור כי "'עדן' משלב בהצלחה בין המרקם והטעם המתוק של האגס האסייתי, לבין המראה של האגס האירופי. הוא הרבה יותר טעים מכל האגסים המוכרים, וניתן לאחסן אותו בקירור שנה שלמה".

מאז הקיץ האחרון, במסגרת ניסיונית, מכר בן־דור חמש טונות "עדן" לשווקי האיכרים בגליל העליון. כיום נטועים 75 דונם של האגס החדש בעין זיוון שברמת הגולן, ו־35 דונם נוספים בעמק החולה. השנה יינטעו 50 דונם נוספים. במקביל מוכר בן־דור שתילים של הזן החדש לחקלאים בספרד, צרפת, איטליה, טוניסיה, אלג'יריה, יוון ומצרים.

ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות: "החקלאות הישראלית ממשיכה להוות מקור גאווה למדינה בשל החדשנות וההישגים המרשימים. יש להמשיך ולהשקיע במחקר ובפיתוח החקלאי".

 

"עדן", האגס הישראלי החדש

"עדן", האגס הישראלי החדש (צילום: פירות בן דוד)