שיווק עולמי

שיווק עולמי

מעמיקים שורשים: שרי החוץ של הודו וישראל בטור חגיגי לרגל 30 שנים לכינון היחסים

יאיר לפיד

שר החוץ מר יאיר לפיד
צילום: Haim Zach לע"מ

שיתופי הפעולה בין המדינות משתרעים במגוון תחומי החיים - חקלאות, ביטחון, כלכלה וחדשנות • ישראל והודו הן שתי תרבויות עתיקות, אך גם שתי דמוקרטיות צעירות שפתוחות לחדשנות והיכולת לתקשר עם תרבויות אחרות

כ־4,000 ק"מ מפרידים בין הודו לישראל, שמציינות השנה שלושה עשורים לכינון היחסים ביניהן. בין חקלאות ומים לחדשנות וביטחון, חולקות המדינות ידע, פרויקטים וחזון, בחודשים האחרונים הן גם שותפות בשיח דיפלומטי ייחודי עם ארה"ב ומדינות המפרץ.

צפיה להכפלת צריכת המנגו בארה"ב בעשור הקרוב

מנגו

מנגו

מנגו הפך לפרי אופנתי ומוערך ע"י אזרחי צפון אמריקה, למעשה, בגלל מגפת הקורונה הצרכנים דורשים יותר ופונים לפירות שנחשבים בריאים יותר, ופרי המנגו נחשב לכזה.

לפי מנואל מייקל, מנהל בכיר במועצת המנגו בארה"ב, צריכת המנגו ממשיך לגדול בארה"ב.

אין גבול לגידול בצריכה כל עוד שהפרי איכותי ומלוון בפרסום מתאים כך שהצרכנים ידעו שהפרי זמין.

אינני חושב שתהיה הגבלה בצריכה, בשנת 2020 הצריכה לנפש הייתה 3.6 (1.6קג) פאונד לאדם, הצריכה במקסיקו, מדינה שמגדלת את המנגו ויש לה את כל ההיצע, עומדת על יותר מ30 (13.6קג) פאונד לאדם לשנה.

מהדרין הביקוש העולמי לאבוקדו שולח את החקלאים הישראלים לגדל אותו ביעד מפתיע

אבוקדו

אבוקדו

חברת מהדרין תחכור עם שותף מקומי במרוקו כ-5,000 דונם לגידול הפרי, והשניים ישקיעו כ-30 מיליון שקל בפעילות • מנכ"ל החברה, שאול שלח: "הביקוש והצריכה של האבוקדו בעולם במגמת עלייה, כי הוא נחשב 'סופר פוד', ואנשים מאוד אוהבים אותו בתור אוכל"

יודע חקלאי פיקח כי האבוקדו הפך בשנים האחרונות לאחד מהגידולים החקלאיים הרווחיים ביותר בישראל, ובהתאם קצב הנטיעות של עצי הפרי הירוק גדל משמעותית ברחבי הארץ בשנים האחרונות, על חשבון זני פרי רווחיים פחות (הדרים למשל).